Glazirana piletina s đumbirom

Piletina pripremljena uz marinadu od smeđeg šećera, đumbira i češnjaka savršeno će se uklopiti uz prilog od riže i sezamovih sjemenki. Uživajte svim osjetilima!

  • 60 min
  • Jednostavno
Glazirana piletina s đumbirom

Sastojci

Za marinadu

Posluživanje

Priprema

  1. Smeđem šećeru dodajte soja umak, sitno protisnuti češnjak, đumbir, mljeveni crni papar i ulje.
  2. Marinadu promiješajte i prelijte preko piletine, pa sve zajedno dobro promiješajte da se marinada obloži oko mesa. Prekrijte prijanjajućom folijom i ostavite u hladnjaku najmanje 1 sat.
  3. U široj tavi zagrijte malo ulja na srednjoj vatri. Na ulje stavite piletinu iz marinade. Popecite ju sa svih strana do rumene boje i izvadite sa strane.
  4. U tavu ulijte preostalu marinadu i zagrijte uz miješanje da dobijete umak. Vratite piletinu natrag u tavu da se obloži umakom.
  5. Glaziranu piletinu pospite narezanim mladim lukom i poprženim sjemenkama sezama.

Posluživanje: Ukusnu piletinu poslužite s kuhanom basmati rižom.

Savjet: Ovo orijentalno jelo obično se poslužuje s narezanim svježim povrćem.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh