Marokanski kruh
- Recept by coolinarika.com -Kruh možete pripremiti sa svim vrstama brašna. Ljubiteljima toplog kruha preporučujemo da isprobaju marokanski u kombinaciji pšeničnog glatkog i graham brašna. Kruh osim sezamom možete posipati i sjemenkama suncokreta, bundeve ili maka.
![Marokanski kruh](https://podravkaiovariations.azureedge.net/c5d145ca-6402-11eb-a811-0242ac12003c/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Pomiješajte 50 ml tople vode, kvasac i med. Ostavite stajati 5 minuta. Pomiješajte glatko i graham brašno, sol, dodajte dignuti kvasac, 2 žlice ulja i preostalu toplu vodu. Zamijesite (možete i električnim mikserom) mekano tijesto. Tijesto istresite na pobrašnjenu površinu, zamijesite i podijelite na dva dijela. Oblikujte kuglu koju razvucite na promjer 22 cm. Postupak ponovite i s drugim dijelom tijesta. Svaki krug stavite u pouljeni pleh, pokrijte i ostavite dizati na toplom mjestu sat vremena, dok se volumen ne udvostruči. Dignuto tijesto lagano premažite preostalim uljem, pospite sjemenkama sezama i pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 15 minuta, dok ne dobijete zlatnosmeđu boju.
Posluživanje: Kruh poslužite topli.
Savjet: Osim sezamom kruh možete posipati sjemenkama suncokreta, bundeve ili maka.