Puding

Zadrhtite od uzbuđenja

Beze rolada

Još uvijek tražite inspiraciju koji kolač pripremiti? Možda ste upravo pronašli odgovor. Divna beze rolada s finim Dolcela burbon vanilija pudingom i malinama oduševit će ukućane nakon ručka. Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Beze rolada

Sastojci

Za biskvit:

  • 200 g šećera
  • prstohvat soli
  • 1 žlica Dolcela Gussnela
  • šaka sjeckanih badema ili lješnjaka
  • 4 bjelanjka

Za kremu:

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 200°C, a pleh obložite papirom za pečenje. Bjelanjke i sol miksajte dok se dobro ne zapjene.
  2. Zatim malo po malo dodajte šećer i miksajte dok se šećer ne otopi. Smanjite mikser na najmanju brzinu pa dodajte Gussnel.
  3. Šaum rasporedite u pleh po papiru za pečenje i poravnajte površinu. Pospite bademima ili lješnjacima.
  4. Pecite prvo 10 min na 200°C, a zatim temperaturu smanjite na 150°C i pecite još 15-20 min tj. dok površina ne postane čvrsta i krene dobivati boju.
  5. Izvadite iz pećnice. Koru oprezno preokrenite na mokru krpu na koju ste stavili papir za pečenje koji ste obilno posuli šećerom u prahu. Ostavite da se hladi.
  6. Kad se prohladi polako skinite gornji papir za pečenje, odnosno onaj na kojem se kora pekla.
  7. U međuvremenu skuhajte puding. Prašak za puding pomiješate s 3 žlice šećera. Od 1/2 l hladnog mlijeka oduzmite 5 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom tako da dobijete homogenu smjesu.
  8. Ostatak mlijeka zakuhajte, odmaknite s vatre i dodajte razmućeni prašak za puding, miješajući kuhajte 1-2 minute.
  9. Puding miješanjem rashladite, pa ga rasporedite po 3/4 pečene kore.Po pudingu rasporedite maline
  10. Uz pomoć krpe i papira savijte u roladu.

Posluživanje: Ohladite minimalno 1 sat prije posluživanja.

Savjet: Protrljate malo šauma među prstima, gotovo je ako ne osjetite kristale šećera.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje