Uskrsna torta

Ako tražite dekorativnu i ukusnu tortu za Uskrs - ne tražite dalje, jer ova trota ima sve! Spojite višnje i puding kremu od čokolade, za dekoraciju fonadant, buttercream, bijelu čokoladu i pastelne boje... Ovo je pravi raj za oko i nepce!

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Uskrsna torta

Sastojci

Za biskvit:

Za čokoladnu kremu:

Za kremu za dekoraciju:

  • 250 g omekšanog maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 150 g bijele čokolade
  • 75 g vrhnja za šlag

Dodatno:

Priprema

  1. Pećnicu zagrijte na 180°C, a dva kalupa za tortu promjera 18 cm premažite uljem ili maslacem.
  2. Bjelanjke i sol izmiksajte u čvrsti snijeg.
  3. Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok smjesa ne postane blijeda i trostruko voluminoznija. Umiksajte i brašno.
  4. U žutu smjesu dodajte 1/3 snijega i žustro umiješajte kako bi struktura omekšala. Zatim ostatak snijega umiješajte lagano pjenjačom, pazeći da ne izbijete previše zraka iz smjese.
  5. Podijelite na dva dijela i prelijte u kalupe.
  6. Pecite oko 30 minuta tj. dok čačkalica koju ubodete u sredinu kolača ne izađe čista. Ohladite u kalupu, a zatim izvadite i svaki biskvit razrežite na dva dijela.
  7. Za puding, pomiješajte prašak za puding sa šećerom. Od 400 ml hladnog mlijeka oduzmite 7 žlica i dobro ih promiješajte s pudingom i šećerom, tako da dobijete homogenu smjesu.
  8. Ostatak mlijeka skuhajte, odmaknite s vatre i dodajte mu razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute. Ohladite.
  9. Omekšali maslac dobro izmiksajte pa u njega dodajte žlicu po žlicu ohlađenog pudinga, cijelo vrijeme miksajući dok ne dobijete kremastu teksturu.
  10. Prvi biskvit prelijte s dvije žlice mlijeka pa nanesite kremu od čokolade.
  11. Pomoću slastičarske vrećice napravite ogradicu od te iste kreme.
  12. U udubljenje koje ste dobili stavite 4-5 žlica nadjeva od višanja. Poklopite drugim biskvitom i ponovite postupak dok ne potrošite biskvit i kremu. Ohladite.
  13. Bijelu čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj pećnici pa ohladite na sobnu temperaturu.
  14. Maslac miksajte oko 1 minutu dok ne postane kremast, a zatim dodajte šećer u prahu i miksajte dok krema ne postane lagana i kremasta.
  15. Ulijte bijelu čokoladu, kratko izmiksajte, a zatim dodajte vrhnje za šlag i ponovno miksajte dok ne dobijete laganu, ali stabilnu kremu. Podijelite je na pet dijelova, od toga četiri obojite pastelnim bojama u gelu.
  16. Za fondant, sadržaj vrećice uspite u posudu i pomiješajte s vrućom vodom. Mijesite dok ne dobijete kompaktnu fondant masu koja se ne lijepi za ruke i posudu.
  17. Dodajte prehrambene boje kako biste dobili fondant u boji i nastavite ga mijesiti kao tijesto dok ne postane elastičan i ne lijepi se. Od fondanta napravite šarene pisanice.
  18. Cijelu tortu premažite neobojanom kremom, a zatim ukrasite šarenim pisanicama i kremama.

Posluživanje: Držite u hladnjaku, ali poslužite na sobnoj temperaturi. 

Savjet: Puding prekrijte prozirnom folijom da dodiruje površinu dok se hladi.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa