Sladoled od jagoda

Jagodama uvijek kažite “da”! Sočne, nježne, neponovljivog okusa i zrnaste strukture, savršene su za izradu sladoleda. Ovaj vegetarijanski sladoled zasladite medom i vanilin šećerom, a umjesto s kravljim, pripremite ga s rižinim mlijekom.

  • 30 min
  • Jednostavno
Sladoled od jagoda

Sastojci

  • 500 g svježih jagoda
  • 2 Vanilin šećera Dolcela
  • 4 žlice narančina soka
  • 2-3 žlice meda od bagrema
  • 250 ml rižinog biljnog napitka

Priprema

  1. Oprane jagode narežite na četvrtine i pomiješajte s vanilin šećerom i narančinim sokom.
  2. Usitnite u električnoj sjeckalici, pa dodajte med i rižino biljno mlijeko. Dobro izmiješajte i stavite u posudu za zamrzavanje.
  3. Sladoled stavite u zamrzivač na 4-5 sati.

Posluživanje: Slastičarskom grabilicom ili žlicom vadite kugle sladoleda, i poslužite ih sa svježim jagodama.

Savjet: Prije zamrzavanja, u sladolednu smjesu možete umiješati i 100 g jagoda narezanih na kockice.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh