Schwarzwald torta

Mnogo je torti od višanja, ali samo je jedna ona iz – Schwarzwalda. Njezina su posebnost upravo višnje koje rastu u toj njemačkoj pokrajini, ali i starinski postupak pripreme čokoladnog biskvita, bogate kreme i višanja sa želatinom.

  • 120 min
  • Složeno
Schwarzwald torta

Sastojci

Za biskvit

Za nadjev

Priprema

  1. Za biskvit
  2. Maslac, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanjke, naribanu čokoladu, brašno pomiješano s praškom za pecivo i Gussnel.
  3. Na kraju lagano umiješajte mljevene bademe pomiješane s krušnim mrvicama i čvrsti snijeg od bjelanjaka.
  4. Dobivenu smjesu stavite u kalup za torte promjera 24 cm koji ste namazali maslacem i posuli brašnom. Pecite oko 45 minuta na 180 °C.
  5. Ohlađeni biskvit razrežite na tri dijela. Svaki list torte nakapajte likerom i premažite nadjevom od višanja i tučenim slatkim vrhnjem.

Za nadjev

  1. Višnje ocijedite (340 g), a sok zagrijte, umiješajte šećer, vanilin šećer, višnjevaču i Gussnel (koji ste razmutili s 2 žlice soka od višanja), pa sve kratko prokuhajte. Dodajte ocijeđene višnje i ostavite da se nadjev ohladi.
  2. Slatko vrhnje miješajte električnom miješalicom, umiješajte vanilin šećer, šlagfix i miješajte dok ne dobijete čvrsti šlag.

Posluživanje: Ostatkom slatkog vrhnja premažite cijelu tortu pa je ukrasite višnjama i ribanom čokoladom.

Savjet: Slatko vrhnje možete zamijeniti Šlagom 5+ Podravka.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom