Odresci s aromatičnim grahom

Vatreni Brazilci, naravno, vole grah, a kombiniraju ga s konjakom, limunovom travom, limetom i vrhnjem za kuhanje. Jesmo li spomenuli goveđi file i jednostavnu i kratku pripremu? Mi smo ogladnjeli, a vi?

  • 30 min
  • Jednostavno
Odresci s aromatičnim grahom

Sastojci

Za aromatični grah

Za odreske

Za posluživanje

  • 3-4 ploške limete

Priprema

  1. Govedi file narežite na odreske debljine oko 1, 5 cm, popaprite i pospite 1 žlicom Vegete.
  2. Dodajte konjak i vrhnje, pa sve dobro izmiješajte.
  3. Ocijeđeni grah stavite u širu tavu, dodajte maslinovo ulje, Vegetu natur chili, naribanu koricu i sok limete te limunovu travu.
  4. Odreske pecite na zagrijanom ulju sa svake strane 5-6 minuta.
  5. Promiješajte, zagrijte i pirjajte 2-3 minute.

Posluživanje: Goveđe odreske poslužite s ploškama limete i pripremljenim grahom.

Savjet: U sam grah možete, osim soka, dodati i narezane ploške limete.

Žitarice

Vrijedne vaše pažnje