Crni rižoto
- Recept by coolinarika.com -Ili ga volite, ili ne. Rižoto s crnilom od sipe test je za istinske obožavatelje svega što dolazi iz mora. Hoće li vas primiti za člana takvoga društva? Probajte, pa ćete saznati…
Priprema
Sipe operite i sitno narežite. Na ulju popecite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak, pripremljene sipe i pirjajte oko 10 minuta. Zalijte vinom, dodajte Vegetu, lovorov list, pa pirjajte još oko 30 minuta. Pred kraj dodajte crnilo, nasjeckani peršin i napola kuhanu rižu. Sve zajedno izmiješajte i lagano kuhajte (pripazite da se riža ne prekuha).
Posluživanje: Poslužite odmah na toplom tanjuru s naribanim sirom.
Savjet: Da bi sačuvali svježinu crnila, ostavite ga u vlastitoj vrećici u čaši s malo ulja, te ga tako spremite u hladnjak.