Crni rižoto

Ili ga volite, ili ne. Rižoto s crnilom od sipe test je za istinske obožavatelje svega što dolazi iz mora. Hoće li vas primiti za člana takvoga društva? Probajte, pa ćete saznati…

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Crni rižoto

Sastojci

  • 200 g luka
  • 100 ml maslinova ulja
  • 250 g riže
  • 200 ml bijelog vina
  • 2 žlice nasjeckanog peršina
  • 2 vrećice crnila od sipe
  • 1 žličica Vegete
  • 500 g očišćenih sipa
  • 3 češnja protisnutog češnjaka
  • Vegeta Maestro lovor

Za posipavanje

  • ribani sir

Priprema

  1. Sipe operite i sitno narežite.
  2. Na ulju popecite sitno nasjeckani luk, dodajte češnjak, pripremljene sipe i pirjajte oko 10 minuta.
  3. Zalijte vinom, dodajte Vegetu, lovorov list, pa pirjajte još oko 30 minuta.
  4. Pred kraj dodajte crnilo, nasjeckani peršin i napola kuhanu rižu.
  5. Sve zajedno izmiješajte i lagano kuhajte (pripazite da se riža ne prekuha).

Posluživanje: Poslužite odmah na toplom tanjuru s naribanim sirom.

Savjet: Da bi sačuvali svježinu crnila, ostavite ga u vlastitoj vrećici u čaši s malo ulja, te ga tako spremite u hladnjak.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa