Kolač s rabarbarom

Jabuka i rabarbara u kombinaciji sa svježim kravljim sirom, oplemenjeni marmeladom naranče s đumbirom te bademima dolaze u obliku izvrsne slastice. Svakako probati!

  • 70 min
  • Srednje zahtjevno
Kolač s rabarbarom

Sastojci

Za posipavanje

  • 40 g badema u listićima

Priprema

  1. Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer.
  2. Zatim umiješajte rastopljeni maslac, razrađeni svježi sir s vrhnjem i jabuku usitnjenu u pire.
  3. Dodajte limunovu koricu i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
  4. Smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen okrugli kalup (Ø 26 cm) i poravnajte je.
  5. Rabarbaru narežite na komade (2 cm duge) te rasporedite preko tijesta.
  6. Kolač pospite smeđim šećerom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 50 minuta.
  7. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim ga izvadite.
  8. Obod kolača premažite marmeladom i prekrijte listićima badema, a ostatak badema pospite po kolaču.

Posluživanje: Ohlađeni kolač narezan na kriške poslužite uz topli napitak.

Savjet: Koristite mladu rabarbaru koja nema žilava vlakna i ne treba je guliti.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom