Kolač s rabarbarom
- Recept by coolinarika.com -Jabuka i rabarbara u kombinaciji sa svježim kravljim sirom, oplemenjeni marmeladom naranče s đumbirom te bademima dolaze u obliku izvrsne slastice. Svakako probati!
Priprema
Pjenasto izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer. Zatim umiješajte rastopljeni maslac, razrađeni svježi sir s vrhnjem i jabuku usitnjenu u pire. Dodajte limunovu koricu i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Smjesu stavite u namašćen i pobrašnjen okrugli kalup (Ø 26 cm) i poravnajte je. Rabarbaru narežite na komade (2 cm duge) te rasporedite preko tijesta. Kolač pospite smeđim šećerom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 50 minuta. Pečeni kolač ostavite da se ohladi u kalupu, a zatim ga izvadite. Obod kolača premažite marmeladom i prekrijte listićima badema, a ostatak badema pospite po kolaču.
Posluživanje: Ohlađeni kolač narezan na kriške poslužite uz topli napitak.
Savjet: Koristite mladu rabarbaru koja nema žilava vlakna i ne treba je guliti.