Ribe i plodovi mora

Iz morskih dubina do gastro visina

Hladna juha od krastavaca i kozica

Makedonski tarator i grčki tzatziki već su na vašem jelovniku? Onda nemojte preskočiti ni ovu inačicu gdje se krastavci u kombinaciji s popečenim kozicama, umjesto s kiselim mlijekom ili jogurtom, vežu s kokošjim temeljcem i slatkim vrhnjem u osvježavajuću juhu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Hladna juha od krastavaca i kozica

Sastojci

  • 40 g luka
  • 400 g krastavaca
  • 250 g kozica
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 200 ml vode
  • pola Kokošje kocke Podravka
  • par listića metvice
  • par listića bosiljka
  • 30 ml maslinova ulja
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 žlica limunova soka

Priprema

  1. Narežite luk na listiće.
  2. Krastavce ogulite, prepolovite i izvadite sjemenke te narežite na veće kocke.
  3. Kozice očistite i kratko popecite na žlici maslinova ulja.
  4. U kipuću vodu dodajte kokošju kocku i ostavite da kratko prokuha. Rashladite.
  5. U električnu sjeckalicu stavite luk, krastavce, 6 kozica, metvicu, bosiljak, preostalo maslinovo ulje, slatko vrhnje i limunov sok. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
  6. Ostavite nekoliko kozica cijelih, a ostatak kozica sitno narežite.
  7. Rashlađenu juhu rasporedite u tanjure i u svaki dodajte narezane kozice.

Posluživanje: Poslužite ukrašeno cijelim kozicama.

Savjet: Popečene kockice kruha dobro će vam upotpuniti okus ove lagane juhe.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja