Tortilje Mexicana

Tuna salata Mexicana pripremljena je od komadića tune i povrća koje karakterizira meksičku kuhinju: crveni grah, kukuruz i paprika. Umotate li je u tortilje s tikvicama i topljenim sirom, dobit ćete onaj blago pikantni okus alla mexicana za samo 30-tak minuta. Vrijedi kušati.

  • 30 min
  • Jednostavno
Tortilje Mexicana

Sastojci

  • 1 žlica maslinova ulja
  • 2 gotove tortilje
  • 1 Eva tuna salata Mexicana
  • 40 g naribanog sira (ementaler, edamer)
  • 100 g tikvica

Za posipavanje

  • 40 g naribanog sira (ementaler, edamer)

Priprema

  1. Tikvice operite, osušite, narežite na kockice, pa ih popecite na teflon tavi na maslinovom ulju.
  2. Na svaku tortilju stavite pola limenke tuna salate Mexicana, pola količine popečenih tikvica i sira te zamotajte.
  3. Pripremljene tortilje pospite sirom i zagrijte u pećnici toliko da se sir otopi.

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Umjesto tikvica možete, po želji, upotrijebiti bilo koje drugo povrće.

Sarma

Najukusnije umotan poklon na stolu