Slani doručak

Ovako doručkuju šampioni

Klasičan engleski doručak

Iako su Englezi ostali vjerni tradicionalnom, kaloričnom doručku, postoje i laganije varijante tako da se s jajima, slaninom ili kobasicama kombiniraju zobene pahuljice, jogurt i voće.

  • 25 min
  • Srednje zahtjevno
Klasičan engleski doručak

Sastojci

Za posluživanje

  • 2 ploške tosta
  • 20 g maslaca
  • 150 ml soka od breskve

Priprema

  1. U tavi na zagrijanoj žlici ulja popecite kobasice, a zatim ploške pancete.
  2. Na istoj masnoći popirjajte gljive, a zatim kratko i male rajčice.
  3. Na preostaloj žlici ulja ispecite jaje na oko, a tost popecite u tosteru ili u tavi bez masnoće.
  4. Na tanjur posložite toplu kobasicu, pancetu, pečeno jaje, šampinjone, male rajčice i žlicu ocijeđenog graha.

Posluživanje: Poslužite s tostom premazanim maslacem i čašom soka.

Savjet: Englezi vrlo često jedu grah kako je opisano u receptu, ali vrlo često jedu i zapečeni grah.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja