Ukusna tava

Zašto nutricionisti rado preporučuju teletinu? Zbog bogatstva niacina, selena i bakra te lake probavljivosti. Zato probajte ukusnu tavu i u njoj još ukusniju teletinu s povrćem, mileramom i mlijekom.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Ukusna tava

Sastojci

  • 100 g mrkve
  • 1 kg teletine od buta
  • 1 žličica nasjeckanog peršina
  • 2 žličice Vegete
  • 500 ml mlijeka
  • 200 g milerama ili kiselog vrhnja s 20% masnoće
  • 3 jaja
  • sol
  • 1 list Vegeta Maestro lovora
  • 100 g luka
  • 50 g korijena peršina

Priprema

  1. Meso narežite na odreske (svaki od 100 g).
  2. Stavite ga kuhati s korjenastim povrćem narezanim na štapiće, lukom i lovorom te posolite.
  3. Kuhano meso izvadite iz juhe i stavite u pleh ili tavu.
  4. Pomiješajte jaja, mileram, mlijeko i Vegetu pa ovom mješavinom prelijte odreske. Odreske zapecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 10 minuta.

Posluživanje: Zapečene odreske pospite peršinom i poslužite s kuhanim korjenastim povrćem i salatom po želji.

Savjet: Juhu procijedite i toplu poslužite s kuhanom rižom ili tjesteninom.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima