Tabbouleh salata

Među vegetarijanskim salatama, arapska tabbouleh salata svakako je među poznatijima. Isprobali smo je s kus-kusom uz dodatak nezaobilaznog peršina i metvice. Poslužite je na lađicama od listova zelene salate kao prilog ili samostalno jelo.

  • 15 min
  • Jednostavno
Tabbouleh salata

Sastojci

Priprema

  1. Kus-kus prelijte vrelom vodom i pustite da stoji 3-5 minuta.
  2. Začinite cimetom, mljevenim šarenim paprom i morskom solju.
  3. Dodajte maslinovo ulje, melasu od nara i ocijeđeni limunov sok. Dobro promiješajte vilicom da se kus-kus razdvoji u pojedinačna zrnca.
  4. Peršin operite i sitno nasjeckajte.
  5. Cherry rajčice i mladi luk također sitno narežite.
  6. Nar očistite, a mentu sitno nasjeckate.
  7. U veliku posudu stavite sve pripremljene sastojke i dobro promiješajte.

Posluživanje: Pripremljenu salatu poslužite kao prilog ili kao samostalno jelo.

Savjet: Tabbouleh ćete vrlo efektno poslužiti ako napravite lađice od salate koje ćete napuniti s tabboulehom.Tabbouleh salata odlično prija i uz hummus ili pita kruh.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina