Tabbouleh salata
- Recept by coolinarika.com -Među vegetarijanskim salatama, arapska tabbouleh salata svakako je među poznatijima. Isprobali smo je s kus-kusom uz dodatak nezaobilaznog peršina i metvice. Poslužite je na lađicama od listova zelene salate kao prilog ili samostalno jelo.
Priprema
Kus-kus prelijte vrelom vodom i pustite da stoji 3-5 minuta. Začinite cimetom, mljevenim šarenim paprom i morskom solju. Dodajte maslinovo ulje, melasu od nara i ocijeđeni limunov sok. Dobro promiješajte vilicom da se kus-kus razdvoji u pojedinačna zrnca. Peršin operite i sitno nasjeckajte. Cherry rajčice i mladi luk također sitno narežite. Nar očistite, a mentu sitno nasjeckate. U veliku posudu stavite sve pripremljene sastojke i dobro promiješajte.
Posluživanje: Pripremljenu salatu poslužite kao prilog ili kao samostalno jelo.
Savjet: Tabbouleh ćete vrlo efektno poslužiti ako napravite lađice od salate koje ćete napuniti s tabboulehom.Tabbouleh salata odlično prija i uz hummus ili pita kruh.