Jastučići s nadjevom od mrkve
- Recept by coolinarika.com -Kako natjerati ukućane da jedu super zdravu mrkvu? Jednostavno, zamaskirajte je u jastučiće od tijesta. Uz kiselo vrhnje, jaja, maslac i šećer, ovo je letonsko jelo i vrlo hranjivo. Pripremite ga za ručak, a energiju naknadno potrošite.
![Jastučići s nadjevom od mrkve](https://piovariations.cdn.podravka.net/f4797a98-63bf-11eb-b6fb-0242ac12003a/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Brašno pomiješajte s razmućenim jajetom, omekšanim maslacem i šećerom. Razmrvljeni kvasac pomiješajte s kiselim vrhnjem te ga dodajte mješavini s brašnom. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga na toplo mjesto da udvostruči volumen. Za to vrijeme pripremite nadjev od mrkve. Očišćene i oguljene mrkve pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta. Mrkvu sitno narežite i pomiješajte sa šećerom, kiselim vrhnjem i nasjeckanim tvrdo kuhanim jajetom. Dodajte limunovu koricu te pustite da pripremljena smjesa malo odstoji. Smjesi s mrkvom dodajte razmućeno jaje i brašno. Promiješajte i ovim nadjevom nadjenite tijesto. Tijesto narežite na manje komadiće. Svaki komad tijesta stavite na dlan, stanjite ga i oblikujte. Na sredinu svakog komadića tijesta stavite žličicu do dvije pripremljenog nadjeva od mrkve. Preklopite, krajeve tijesta stisnite i jastučiće premažite maslacem. Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 20 minuta.
Posluživanje: Jastučiće s mrkvom poslužite tople.
Savjet: Prije pečenja jastučiće izbodite vilicom. Tijesto možete razvaljati debljine oko 1 cm, okruglim kalupom promjera oko 8 cm vadite oblike, nadjenite i preklopite.