Lungić u umaku od badema
- Recept by coolinarika.com -Uz nacionalni karneval, sambu, bossa novu, capoeiru, caipirinhu, nacionalno voće guaranu i tanjure: feijoade, coxinhe, moquece, empadinhe, vatape , uživajte u jelima s egzotičnim umacima, poput lungića u umaku od badema.
Priprema
Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk. Podlijte ga s malo vode i pirjajte desetak minuta. Dodajte mljevene bademe, češnjak, Vegetu natur chili, naribanu mrkvu, peršin i limunovu travu. Podlijte vodom i zajedno kuhajte oko 5 minuta. Na kraju umiješajte vino i grožđice koje ste prethodno namočili u rumu. File narežite na deblje odreske. Na ulju popecite odreske sa svake strane. Pospite ih Vegetom, podlijte s malo vode i pirjajte dvadesetak minuta.
Posluživanje: Odreske filea poslužite s pripremljenim umakom od badema.
Savjet: Bademe možete oguliti tako da ih stavite u kipuću vodu, maknete s vatre i pokrivene ostavite stajati oko 10 minuta. Vodu ocijedite, a bademe očistite od ljuskica.