Lungić u umaku od badema

Uz nacionalni karneval, sambu, bossa novu, capoeiru, caipirinhu, nacionalno voće guaranu i tanjure: feijoade, coxinhe, moquece, empadinhe, vatape , uživajte u jelima s egzotičnim umacima, poput lungića u umaku od badema.

  • 40 min
  • Jednostavno
Lungić u umaku od badema

Sastojci

  • 600 g svinjskog filea
  • 1 žlica Vegete
  • 3 žlice ulja

Za umak

  • 50-100 ml bijelog vina
  • 2 žlice bijelog ruma
  • 20 g grožđica
  • 150-200 ml vode
  • 1 žličica narezane limunove trave
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 100 g mrkve
  • 2 žličice Vegete Natur chili
  • 1/2 žličice Vegeta Maestro češnjak granula
  • 120 g oguljenih i mljevenih badema
  • 100 g luka
  • 30 g maslaca

Priprema

  1. Na maslacu kratko popecite nasjeckani luk. Podlijte ga s malo vode i pirjajte desetak minuta.
  2. Dodajte mljevene bademe, češnjak, Vegetu natur chili, naribanu mrkvu, peršin i limunovu travu. Podlijte vodom i zajedno kuhajte oko 5 minuta.
  3. Na kraju umiješajte vino i grožđice koje ste prethodno namočili u rumu.
  4. File narežite na deblje odreske.
  5. Na ulju popecite odreske sa svake strane. Pospite ih Vegetom, podlijte s malo vode i pirjajte dvadesetak minuta.

Posluživanje: Odreske filea poslužite s pripremljenim umakom od badema.

Savjet: Bademe možete oguliti tako da ih stavite u kipuću vodu, maknete s vatre i pokrivene ostavite stajati oko 10 minuta. Vodu ocijedite, a bademe očistite od ljuskica.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus