Juha od pšenice

Pšenica, maslinovo ulje, luk, poriluk i celer – sve su to ukusne i nutritivno vrijedne namirnice koje se skladno uklapaju u ovu krepku, zasitnu i zdravu juhu. Kako biste skratili vrijeme kuhanja juhe, pšenicu operite i namočite preko noći.

  • 70 min
  • Jednostavno
Juha od pšenice

Sastojci

  • 80 g pšenice
  • 60 g luka
  • 150 g poriluka
  • 200 g stabljike celera
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 Povrtne kocke Podravka
  • 1 l vode
  • 2 žlice kiselog vrhnja

Za posluživanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema

  1. Pšenicu operite i namočite preko noći.
  2. Luk sitno nasjeckajte, poriluk i stabljike celera operite i narežite na tanke kolutove.
  3. Pripremljeno povrće kratko popecite na zagrijanom ulju, dodajte namočenu pšenicu, kocke i zalijte vodom. Kuhajte tako dugo dok povrće i pšenica ne omekšaju.
  4. Na kraju, sve sastojke usitnite električnom sjeckalicom i umiješajte kiselo vrhnje.

Posluživanje: Poslužite posipano peršinom.

Savjet: Pšenicu ne morate namočiti, ali onda ćete jelo malo duže kuhati.

BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa