Jer riža nije samo rižoto

Proširi svoj kulinarski horizont

Paella s morskim plodovima

Najtipičnije od svih španjolskih jela, paella, može se pripremiti na mnogo načina. Za sve ljubitelje morskih plodova, paella pripremljena s vongolama, dagnjama, kozicama i lignjama pravi je zgoditak. Zahvaljujemo blogeru Hungry Mile na ustupljenom receptu.

  • 40 min
  • Jednostavno
Paella s morskim plodovima

Sastojci

Priprema

  1. Luk sitno narežite, češnjak nasjeckajte, papriku narežite na srednje kockice a cherry rajčice na četvrtine.
  2. U zagrijanu veliku tavu dodajte maslinovo ulje i kratko zagrijte. Stavite luk, popecite da omekša i dodajte papriku. Kad je paprika mekana dodajte češnjak i kratko popecite, zatim dodajte rajčice i pirjajte dok od povrća ne dobijete gustu povrtnu bazu.
  3. Na povrće dodajte rižu i pirjajte uz podlijevanje ugrijanim temeljcem.
  4. Nakon 5 minuta što se riža pirjala dodajte dimljenu papriku, šafran i plodove mora, te lagano promiješajte. Začinite sa soli i mljevenim crnim paprom i cijelo vrijeme dolijevajte temeljac po potrebi.
  5. Poklopljeno kuhajte par minuta s kratkim miješanjem, zapravo protresite poklopljenu tavu. Kuhajte da se školjke otvore i riža skuha.
  6. Na kraju po potrebi još začinite, dodajte obilato peršin i polijte s malo maslinova ulja.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo sa kriškama limuna.

Savjet: Arborio riža će tijekom kuhanja pustit škrob koji daje potrebnu gustoću jelu.

Ajvar

Razmazi svoje nepce