BILJE ZA OBILJE

Više okusa bez pokusa

Pljeskavice od smeđeg graha i slatkog krumpira

Posebnost pljeskavica od smeđeg graha i slatkog krumpira je u tome što su vegetarijansko jelo koje će zasititi i najgladnije za stolom.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Pljeskavice od smeđeg graha i slatkog krumpira

Sastojci

Za posluživanje:

Priprema

  1. Cijeli batat u kori probodite na nekoliko mjesta i lagano premažite uljem. Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 40 minuta.
  2. Pečenom batatu ogulite kožicu, a zatim ga usitnite u pire.
  3. U posudu stavite pire od batata te ocijeđeni i isprani smeđi grah.
  4. Maslinovo ulje zagrijte u tavi na srednje jakoj vatri, dodajte sitno narezani luk, pa ga popecite do zlatne boje.
  5. Dodajte protisnuti češnjak i kim.
  6. Sve dodajte u posudu s batatom. Dodajte čili, sol, razmućeno jaje, krušne mrvice i peršin. Smjesu dobro promiješajte, pri čemu grah lagano zdrobite.
  7. Od pripremljene smjese oblikujte pljeskavice.
  8. Na nauljenoj zagrijanoj tavi pljeskavice ispecite do rumene boje.

Posluživanje: Pljeskavice poslužite u hambi pecivu s listovima salate i kečapom.

Savjet: Pljeskavice od graha možete poslužiti u integralnom kruhu iz kalupa.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma