File lososa s grilla
- Recept by coolinarika.com -Od zagrijavanja grill tave pa do posluženog sočnog filea lososa na tanjuru, potrebno je manje od pola sata.
![File lososa s grilla](https://piovariations.cdn.podravka.net/e98a1d10-d1da-11ec-a12e-eaea39b3b83d/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Grill tavu (ili roštilj) zagrijte i premažite lagano maslinovim uljem. Odreske lososa premažite marinadom i stavite na grill tavu. Tijekom pečenja premažite ih marinadom i pecite dok se riba lagano ne raspada pod vilicom.
Savjet: Da bi odresci ostali sočni, najprije ih popecite na dobro ugrijanoj tavi dok ne dobiju lijepu boju, a vanjski dio mesa ne zatvori pore. Potom smanjite temperaturu ploče i pecite dok vam središnji dio ribe ne bude termički obrađen. Na taj način će riba iznutra ostati sočna, a izvana fino zapečena.