Raženi kruh iz pekača
- Recept by coolinarika.com -Nije li to bajka. Pred spavanje u pekač ubacite sastojke za odličan raženi kruh, timerom namjestite vrijeme kada želite gotov kruh i buđenje uz miris domaćeg raženog kruha. Neka pekač radi umjesto vas.
![Raženi kruh iz pekača](https://podravkaiovariations.azureedge.net/014bf3a4-63c0-11eb-9a31-0242ac12008e/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
U posudu pekača prvo stavite kvasac, dodajte pomiješana brašna, sol i šećer. Na kraju dodajte vodu i maslac. Pekač poklopite i odaberite program za pečenje kruha ( whole wheat ), program za dizanje (bake raisin ) i veličinu kruha (extra large ).Uključite tipku start npr. u 19 sati, da bi vam kruh bio pečen sljedeće jutro u 8 sati. (Radnja na ovom programu traje najduže 13 sati).Nakon zadanog vremena pekač će se zvučno oglasiti. Stisnite stop , isključite iz struje i izvadite kruh iz pekača.
Posluživanje: Poslužite s namazom po želji.
Savjet: Vrijeme kada želite da vam kruh bude pečen podredite vlastitim željama, a najduži raspon je 13 sati. Sve sastojke dodajte onim redoslijedom koji odgovara radu vašeg pekača.