Kruh

Kruh naš svagdašnji

Raženi kruh iz pekača

Nije li to bajka. Pred spavanje u pekač ubacite sastojke za odličan raženi kruh, timerom namjestite vrijeme kada želite gotov kruh i buđenje uz miris domaćeg raženog kruha. Neka pekač radi umjesto vas.

  • 785 min
  • Jednostavno
Raženi kruh iz pekača

Priprema

  1. U posudu pekača prvo stavite kvasac, dodajte pomiješana brašna, sol i šećer. Na kraju dodajte vodu i maslac.
  2. Pekač poklopite i odaberite program za pečenje kruha (whole wheat), program za dizanje (bake raisin) i veličinu kruha (extra large).
  3. Uključite tipku start npr. u 19 sati, da bi vam kruh bio pečen sljedeće jutro u 8 sati. (Radnja na ovom programu traje najduže 13 sati).
  4. Nakon zadanog vremena pekač će se zvučno oglasiti. Stisnite stop, isključite iz struje i izvadite kruh iz pekača.

Posluživanje: Poslužite s namazom po želji.

Savjet: Vrijeme kada želite da vam kruh bude pečen podredite vlastitim željama, a najduži raspon je 13 sati. Sve sastojke dodajte onim redoslijedom koji odgovara radu vašeg pekača.

ŠEĆERU BAJ-BAJ

Jedna slatka briga manje