Tacosi s piletinom u aromatičnoj jogurt marinadi
- Recept by coolinarika.com -Tacosi su jedna od prvih asocijacija na meksičku kuhinju. Male kukuruzne tortilje punjene piletiom i povrćem super su ručak ili večera u radnom tjednu, jer su gotovi za samo 25 minuta!
![Tacosi s piletinom u aromatičnoj jogurt marinadi](https://podravkaiovariations.azureedge.net/d56d28d2-6712-11ec-862d-3e4f582a8920/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Meso narežite na trakice i stavite u posudu za mariniranje te nakapajte limunovim sokom, prelijte jogurtom i 2 žlice maslinova ulja pa posipajte smeđim šećerom i Vegetom BIO. U zdjelici pomiješajte dimljenu crvenu papriku, crni papar, češnjak u granulama, mljeveni chili i kumin te posipajte preko mesa, promiješajte i ostavite marinirati 10 minuta. Za to vrijeme narežite povrće za posluživanje. Rajčicu, krastavac, papriku i feta sir narežite na kockice. U posudi pomiješajte povrće i sir i nakapajte sokom limete. Zagrijte tavu ili wok tavu, ulijte 1 žlicu maslinova ulja, dodajte marinirano meso te uz miješanje popecite. Tortilje zagrijte na tavi pa ih nadjenite pripremljenim povrćem i preko njega stavite meso.
Posluživanje: Poslužite odmah toplo.
Savjet: Na isti način možete pripremiti i druge vrste mesa.