Koržiki s čvarcima

Svake godine u doba kolinja uz kobasice i ostale mesne specijalitete postaju aktualni i čvarci. Pogačice od čvaraka specijaliteti su pivnica, a jela od čvaraka su tipična i za ukrajinsku kuhinju. Koržiki s čvarcima.

  • 35 min
  • Jednostavno
Koržiki s čvarcima

Priprema

  1. Čvarke usitnite u električnoj sjeckalici i stavite u dublju zdjelu.
  2. Dodajte jaja, sol, papar, brašna, prašak za pecivo i kiselo vrhnje. Umijesite tijesto i ostavite ga stajati u hladnjaku oko sat vremena.
  3. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj dasci debljine 1, 5 cm.
  4. Okruglim kalupom promjera oko 5 cm oblikujte pogačice.
  5. Pogačice premažite razmućenim jajetom, pospite kimom i pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C oko 15 minuta.

Posluživanje: Pečene pogačice možete poslužiti tople, a ukusne su i dok se ohlade.

Savjet: Ukoliko su vam čvarci masniji, povećajte količinu brašna za 2-3 žlice.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom