Klecinprot
- Recept by coolinarika.com -Izgovorite li ovu riječ u kakvom međimurskom domu, pred vama će se pojaviti kruh sa suhim voćem! Znate li da se radi o izvorno njemačkom specijalitetu, razjasnit će se i pitanje neobičnog imena (Kletzen + Brot – suhe kruške i kruh).
Priprema
Kukuruzno brašno zalijte vrelom vodom, promiješajte i ohladite. Kvasac razmutite u toploj vodi i malo šećera i ostavite da se diže oko 5 minuta. Raženom brašnu dodajte šećer, jaja, narezano suho voće, dignuti kvasac, pripremljeno kukuruzno brašno, pa zamijesite tijesto. Oblikujte kruščiće i stavite ih na pobrašnjenu tepsiju i ostavite dizati na toplom 15 minuta. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45 minuta.
Posluživanje: Klecinprot poslužite ohlađen.
Savjet: Da bi lakše oblikovali kruščiće, dasku obavezno pospite brašnom.