Klecinprot

Izgovorite li ovu riječ u kakvom međimurskom domu, pred vama će se pojaviti kruh sa suhim voćem! Znate li da se radi o izvorno njemačkom specijalitetu, razjasnit će se i pitanje neobičnog imena (Kletzen + Brot – suhe kruške i kruh).

  • 90 min
  • Srednje zahtjevno
Klecinprot

Sastojci

Priprema

  1. Kukuruzno brašno zalijte vrelom vodom, promiješajte i ohladite.
  2. Kvasac razmutite u toploj vodi i malo šećera i ostavite da se diže oko 5 minuta.
  3. Raženom brašnu dodajte šećer, jaja, narezano suho voće, dignuti kvasac, pripremljeno kukuruzno brašno, pa zamijesite tijesto.
  4. Oblikujte kruščiće i stavite ih na pobrašnjenu tepsiju i ostavite dizati na toplom 15 minuta.
  5. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 45 minuta.

Posluživanje: Klecinprot poslužite ohlađen.

Savjet: Da bi lakše oblikovali kruščiće, dasku obavezno pospite brašnom.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina