Newyorški Cheesecake

Najpoznatiji kolač od sira možete kušati u Linda’s i Junior’s deliju u Brooklynu. Ali, da biste kušali ovaj slastan i ustima topiv kolač od sira, ne morate na put u New York. Pripremite ga prema receptu, poslužite uz voćni preljev i uživajte u okusima.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Newyorški Cheesecake

Sastojci

Za podlogu

  • 85 g mljevenih keksa (petit beurre)

Za podlogu

  • 1 žlica šećera

Za podlogu

  • 50 g rastopljenog maslaca

Za kremu

  • 6 jaja

Za kremu

  • 2 žumanjka

Za kremu

  • 170 g šećera

Za kremu

  • 600 g krem sira

Za kremu

Za kremu

  • 100 ml kiselog vrhnja

Za kremu

  • 2 žlice limunova soka

Za kremu

  • 2 žličice naribane limunove korice

Za voćni preljev

  • 500 g jagoda

Za voćni preljev

  • 70 g šećera

Za voćni preljev

  • 1 žlica limunova soka

Priprema

  1. Pomiješajte mljevene kekse, šećer i rastopljeni maslac pa smjesu utisnite u kalup za tortu (Ø 24 cm).
  2. Stavite ga oko 10 minuta u pećnicu zagrijanu na 180°C dok rubovi ne počnu tamnjeti.
  3. Za kremu: jaja, žumanjke i šećer miješajte u električnoj miješalici (multipraktiku) dok ne dobijete gustu smjesu.
  4. Zatim umiješajte sir, vanilin šećer, vrhnje, limunov sok i koricu. Smjesu izlijte u kalup s keksima i stavite u pećnicu zagrijanu na 220°C te pecite oko 25 minuta.
  5. Ne otvarajući pećnicu smanjite temperaturu na 150°C i pecite još oko 50 minuta.
  6. Kolač ostavite da se ohladi.
  7. Narezane jagode i šećer kuhajte na laganoj vatri kako biste dobili voćni preljev.

Posluživanje: Kolač poslužite s ohlađenim preljevom.

Savjet: Ukoliko nemate svježe jagode, preljev možete pripremiti i rastopljenim džemom od jagoda.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja