Carpaccio od goveđeg filea

Jelo iz sirovog mesa goveda, morskog psa ili tune, tanko narezano i istučeno, posluženo kao predjelo najčešće uz dressing od limunovog soka, maslinovog ulja, začina i listova salate zovemo carpacciom. Počnimo s goveđim.

  • 25 min
  • Jednostavno
Carpaccio od goveđeg filea

Sastojci

  • 300 g goveđeg filea

Za umak

  • 1 žumanjak
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • sol
  • 1 žlica limunova soka
  • 1 žličica Worchestershire umaka
  • 4 žlice mlijeka
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 žličice Dijon senfa

Za posluživanje

  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 žlica narezanog vlasca
  • 1 žlica kapara

Priprema

  1. Meso zamotajte u prozirnu foliju i stavite da odstoji oko sat vremena u zamrzivaču. Za to vrijeme pripremite umak.
  2. Žumanjak i senf pjenasto miješajte električnom miješalicom te postepeno, kap po kap, dodajte maslinovo ulje i nastavite miješati dok umak ne postane svjetložut i poprimi izgled majoneze.
  3. Dodajte mlijeko, Worchestershire umak, sok od limuna, sol i papar.
  4. Meso izvadite iz folije i narežite oštrim nožem ili strojem za rezanje na što tanje odreske.
  5. Odreske prekrijte prozirnom folijom i lagano ih istucite.

Posluživanje: Pripremljene odreske poslužite na listovima salate, prelijte umakom, pospite peršinom, vlascem i kaparama te odmah poslužite.

Savjet: Carpaccio možete poslužiti uz prepečenac.

Tekuće rapsodije

Nema muke, a svako jelo ide “od ruke”