Punjeni burgeri od špinata i mozzarelle

Punjeni burgeri od špinata i mozzarele zaslužuju biti na popisu recepata za posebne prilike. Servirati ih možete i kao mini verzije uz hrskavo pecivo.

  • 50 min
Punjeni burgeri od špinata i mozzarelle

Sastojci

Priprema

  1. Fant razmutite u 70 ml mlake vode i ostavite stajati nekoliko minuta. Mesu dodajte pripremljeni Fant i dobro izmiješajte.
  2. Vlažnim rukama oblikujte 8 tanjih pljeskavica i stavite u hladnjak.
  3. Špinat stavite u posoljenu vrelu vodu i kuhajte 2 minute. Zatim ga ocijedite, ohladite i istisnite višak tekućine.
  4. Špinat nasjeckajte te mu dodajte naribanu mozzarellu i parmezan. Smjesu dobro promiješajte.
  5. Na pljeskavicu stavite žlicu smjese sa špinatom i prekrijte drugom pljeskavicom. Čvrsto pritisnite da se rubovi zatvore. Tako ćete dobiti 4 deblje pljeskavice.
  6. Zagrijte roštilj ili tavu na srednje jakoj vatri i ispecite pljeskavice s obiju strana.

Posluživanje: Poslužite tople s pečenim krumpirićima ili rezancima od tikvica.

Savjet: Ako imate kalup za izradu burgera, olakšat ćete si posao te možete izraditi i manje burgere.

Natur

Po receptu majke prirode