Janjetina u mlijeku

Janjetina kuhana u mlijeku gubi svoj intenzivan miris, zbog koje je neki izbjegavaju. Zašto vaša novootkrivena pasija prema janjetini ne bi započela ovim receptom.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Janjetina u mlijeku

Sastojci

Priprema

  1. Meso operite i stavite u lonac. Prelijte ga mlijekom, dodajte mrkvu, lovor, papar i Vegetu i kuhajte na srednjoj vatri.
  2. Kada je meso kuhano, izvadite ga iz lonca, narežite, stavite u dublju posudu i dodajte cijele oguljene krumpire koje ste skuhali odvojeno te mrkvu.
  3. Prelijte procijeđenim mlijekom u kojem se kuhalo meso i pecite u pećnici ugrijanoj na 200°C oko 10 minuta.

Posluživanje: Poslužite posuto nasjeckanim peršinom.

Savjet: Upotrebom mlijeka smanjit će se intenzivan miris janjetine, ali i omekšati meso. Umjesto plećke možete upotrijebiti i janjeći but, a meso možete narezati i prije kuhanja te time skratiti vrijeme pripreme.

OD VIŠKA GLAVA BOLI

Nek okus dođe u fokus