Slastice i kolači

Slatka napast

Palačinke s voćnim namazom jagoda-brusnica

Da biste uživali u doručku s osvježavajućim voćnim okusom jagode i brusnice, ne treba čekati dozrijevanje omiljenog voća, jer ono je nadohvat ruke, spremno uskočiti u palačinku.

  • Jednostavno
Palačinke s voćnim namazom jagoda-brusnica

Sastojci

Za palačinke:

Za nadjev:

Priprema

  1. U zdjeli prosijte brašno s prstohvatom soli.
  2. U drugoj zdjeli umutite jaja s vanilin šećerom pa dodajte mlijeko, ulje i mješavinu brašna i soli.
  3. Sve žustro miješajte pjenjačom i polagano dolijevajte mineralnu neprestano miješajući dok ne dobijete glatku smjesu.
  4. Ravnu tavu za palačinke dobro zagrijte pa je premažite s vrlo malo ulja.
  5. Pecite jednu po jednu palačinku na dobro zagrijanoj tavi po nekoliko minuta sa svake strane ili dok se lijepo ne zarumene.
  6. Pečene palačinke obilato premažite voćnim namazom 100% iz voća jagoda-brusnica.

Posluživanje: Po želji ih posipajte šećerom u prahu i kojim listićem mente te poslužite. 

Savjet: Kako biste manje zamastili palačinke, ulje nanosite silikonskom četkicom.

Plodovi šume na tanjuru

Čarobna šuma