RižoTo mi radi ljubavi

Ne dajte se prestrašiti velikom broju namirnica potrebnih za mornarski rižoto – nemate li baš sve, možete i malo improvizirati, baš poput pravog brodskog kuhara! Ovaj rižoto posebno voli tekućinu, pa ga prije posluživanja još malo poklopite.

  • 60 min
  • Složeno
RižoTo mi radi ljubavi

Sastojci

Priprema

  1. U kipuću vodu stavite kokošje kocke i kratko ih prokuhajte. Dagnje očistite.
  2. Na 2 žlice zagrijanog maslinova ulja dodajte dagnje, 2 češnja protisnutog češnjaka, pa sve zalijte sa 150 ml bijelog vina. Kuhajte 2 minute dok se dagnje ne otvore.
  3. Dagnje koje se ne otvore bacite. Preostale dagnje kuhajte na laganoj vatri još 10-ak minuta, a zatim ih izvadite iz školjki. Umak sačuvajte.
  4. Na 3 žlice maslinova ulja kratko popecite luk i preostali češnjak. Dodajte opranu rižu, popecite je, zalijte sa 100 ml vina i kuhajte. Kad vino ispari, podlijevajte kokošjim temeljcem te nastavite kuhati uz povremeno miješanje.
  5. Na 2 žlice maslinova ulja popecite kozice, narezanu lignju, jakobove kapice i tunu narezanu na komadiće. Dodajte 50 ml vina, posolite i popaprite. Tijekom kuhanja, po potrebi dodajte još pilećeg temeljca. Kratko prokuhajte.
  6. Kad je riža kuhana, dodajte joj popečene morske plodove, tekućinu od dagnji, dagnje i kuhane šparoge.

Posluživanje: Poslužite toplo, ukrašeno nasjeckanim peršinom.

Savjet: Rižoto mora biti sočan, stoga ga prije posluživanja poklopite i ostavite stajati oko 2 minute.

Cool lica grahorica

Superhrana koju dobro poznajete