Prženi rezanci od bundeve
- Recept by coolinarika.com -Rezanci od bundeve nešto su što morate probati. Zašto, postat će vam brzo jasno. Možda je do bundeve, a možda i do neodoljivog umaka. No, dat ćemo vam naslutiti: đumbir, sangrija, vanilija, cimet…
Priprema
U kipuću vodu stavite štapić cimeta, a zatim bundevu narezanu na kocke. Kuhanu bundevu ocijedite i ohladite. Bundevu vilicom izmiješajte u pire. Pireu dodajte brašna, sol, ulje, vanilin šećer i cimet. Umijesite tijesto i tanko razvaljajte na dobro pobrašnjenoj dasci. Tijesto narežite na šire rezance i pržite u dubokom ulju do zlatnosmeđe boje. Šećer otopite u široj tavi do svjetlo smeđe boje. Dodajte vodu, Sangriju, đumbir, čili, sok i koricu naranče. Umak kuhajte dok se šećer ne otopi.
Posluživanje: Pržene rezance poslužite s toplim umakom.
Savjet: Očišćena i narezana bundeva može stajati u zamrzivaču do dva mjeseca. Ako želite hruskavije rezance (kao čips), bundevu narežite na tanke rezance.