Turli
- Recept by coolinarika.com -Zanimljivu kombinacija janjetine, piletine i svinjetine upotpunjava patlidžan, paprika, rajčica i krumpir. Za sočno jelo treba 100 minuta složenog angažmana, a mi vas izazivamo na coolinarsku akciju!

Priprema
Meso narežite na komade, a luk nasjeckajte. Na 3 žlice ulja stavite meso i luk te pirjajte uz podlijevanje dok meso ne omekša (oko 30 minuta). Patlidžane ogulite, narežite na kockice, posolite i ocijedite. Zelene paprike očistite, narežite na kockice, a rajčicu ogulite i također narežite na kockice. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške. Ocijeđene patlidžane popecite na 3 žlice ulja. Pripremljeno meso posložite u tepsiju, preko njega rasporedite patlidžane, papriku, rajčicu i bamije. Posolite, popaprite i prekrijte krumpirom posloženim u obliku crjepova. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite dok krumpir ne porumeni (oko 60 minuta).
Posluživanje: Poslužite toplo.
Savjet: Po potrebi dolijte vode, jer jelo mora biti sočno i tekuće.