Turli

Zanimljivu kombinacija janjetine, piletine i svinjetine upotpunjava patlidžan, paprika, rajčica i krumpir. Za sočno jelo treba 100 minuta složenog angažmana, a mi vas izazivamo na coolinarsku akciju!

  • 100 min
  • Srednje zahtjevno
Turli

Sastojci

  • 300 g svinjetine
  • 400 g janjetine
  • 8-10 bamija
  • 700 g krumpira
  • 600 g rajčica
  • 500 g zelenih paprika
  • Vegeta Maestro crni papar mljeveni
  • sol
  • 700 g patlidžana
  • 6 žlica ulja
  • 100 g luka
  • 300 g piletine

Priprema

  1. Meso narežite na komade, a luk nasjeckajte.
  2. Na 3 žlice ulja stavite meso i luk te pirjajte uz podlijevanje dok meso ne omekša (oko 30 minuta).
  3. Patlidžane ogulite, narežite na kockice, posolite i ocijedite.
  4. Zelene paprike očistite, narežite na kockice, a rajčicu ogulite i također narežite na kockice.
  5. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploške.
  6. Ocijeđene patlidžane popecite na 3 žlice ulja.
  7. Pripremljeno meso posložite u tepsiju, preko njega rasporedite patlidžane, papriku, rajčicu i bamije. Posolite, popaprite i prekrijte krumpirom posloženim u obliku crjepova.
  8. Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C i pecite dok krumpir ne porumeni (oko 60 minuta).

Posluživanje: Poslužite toplo.

Savjet: Po potrebi dolijte vode, jer jelo mora biti sočno i tekuće.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh