Đuveč od graška i mahuna

Zdrav i ukusan đuveč ljeti pripremajte od sezonskih namirnica, a uz pomoć zamrznutog povrća u njemu uživajte cijele godine. Nakon što ste sastojke propirjali, pecite ih u pećnici pokrivene folijom. Uspjeh zajamčen.

  • 60 min
  • Jednostavno
Đuveč od graška i mahuna

Priprema

  1. Luk sitno nasjeckajte, a papriku narežite na kockice pa pirjajte na zagrijanom ulju dok ne omekša.
  2. Dodajte crvenu papriku u prahu, rajčice narezane na kockice, mahune, grašak, rižu, peršin, Vegetu, sol, papar i sve dobro promiješajte.
  3. Sve stavite u vatrostalnu posudu i zalijte s oko 400 ml vode. Posudu prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 30-40 minuta.

Posluživanje: Poslužite toplo sa salatom po želji.

Savjet: Ako koristite svježe mahune, prethodno ih prokuhajte 5 minuta.

PASTA

Zbogom sjeckanju i neugodnim mirisima