Hobotnica u umaku od papra
- Recept by coolinarika.com -Ne možete zamisliti hobotnicu, a da ne pliva u dalmatinskom loncu? Načelno, ništa protiv, no, znajte, i Brazilci su majstori morskih plodova. Hobotnicu u umaku od papra pripremaju s lukom, limetom i đumbirom. Tko će odoljeti?
Priprema
Mljeveni papar i sol prelijte octom i ostavite stajati 2-3 sata. Hobotnicu skuhajte, ohladite i narežite na manje komade. Pripremljenu hobotnicu prelijte maslinovim uljem i pospite peršinom, naribanom koricom limete i đumbirom. Zatim dodajte ljubičasti luk narezan na kockice i mješavinu papra, octa i soli. Sve dobro izmiješajte i pokapajte sokom limete.
Posluživanje: Salatu dobro ohladite i poslužite kao malo jelo uz popečeni kruh.
Savjet: Papar, ocat i sol mogu stajati pokriveni preko noći.