Ajvar

Razmazi svoje nepce

Savršena jaja na oko s ajvarom

Jaja na oko najčešće je jelo s kojim većina napravi prvi korak na putu do kulinarskih umijeća. Stoga smo upravo za sve vas početnike, ali i one koji žele utvrditi gradivo, pripremili video instrukcije. Jaja na oko poslužena uz ajvar i naan kruh zvuče obećavajuće baš kao i vaša karijera u kuhinji :). Ukoliko vam je ovaj recept pošao za rukom, spremni ste i za slatku avanturu. Jeste li već isprobali desert u šalici gotov za samo deset minuta?

  • 10 min
Savršena jaja na oko s ajvarom

Sastojci

Priprema

  1. U tavu na zagrijano ulje razbijte jaja.
  2. Jaja ispecite tako da vam žutanjak ostane mekan.
  3. Naan kruh premažite ricotta sirom.
  4. Preko sira stavite jaja.
  5. Sve pospite morskom soli i svježe mljevenim šarenim paprom.
  6. Zatim dodajte Ajvar blagi squeeze i pospite natrganim listićima bosiljka.

Posluživanje: Poslužite odmah toplo.

Savjet: Umjesto naan kruha možete upotrijebiti popečene ploške tosta ili tortilje.

Gulaš

Inspirirani tradicijom