Francuska salata
- Recept by coolinarika.com -Završena je potraga za najboljim receptom za francusku salatu. Već dokazana receptura neće zatajiti, a za dašak originalnosti salati možete dodati i žlicu nasjeckanog peršina.
![Francuska salata](https://piovariations.cdn.podravka.net/3c7619b8-1537-11ec-bcd0-2a58eb1c6a95/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Zamrznutu mješavinu povrća stavite u kipuću posoljenu vodu, a kad ponovo zakipi, kuhajte 10 minuta. Kuhano povrće ocijedite i ohladite. Majonezu pomiješajte sa senfom, vrhnjem, morskom soli i crnim paprom. Dodajte ohlađenom povrću, zatim dodajte sitno narezane krastavce i sve zajedno lagano promiješajte. Dodajte krastavce i sve zajedno lagano promiješajte.
Posluživanje: Salatu ohladite i poslužite kao prilog uz hladne nareske i pečena mesa.
Savjet: Po želji možete umiješati i žlicu nasjeckanog peršina.