Slatki bao buns s malinama

Maline i bobičasto voće u kombinaciji s kremom od bijele čokolade, mascaropnea i vrhnja za šlag razveselit će ljubitelje voćnog i kremastog. Napunite kremom ohlađena peciva i dobit ćete popularni bao buns, odnosno pareno dizano tijesto u slatkoj, a nadasve maštovitoj verziji.

  • 120 min
  • Srednje zahtjevno
Slatki bao buns s malinama

Sastojci

Za tijesto:

Za premazivanje:

  • 2 žlice suncokretovog ulja

Za kremu:

Za posluživanje:

  • svježe bobičasto voće
  • Lino Lada Gold
  • sjeckana pistacija ili lješnjaci

Priprema

  1. Od svih sastojaka umijesite glatko i čvrsto tijesto, trebat će vam barem 10 minuta miješenja.
  2. Stavite ga u posudu, pokrijte krpom ili prozirnom folijom i ostavite da se udvostruči.
  3. Zatim ga razvaljajte na debljinu oko 4 – 5 mm pa izrežite krugove promjera oko 10 cm.
  4. Svaki kruh premažite s malo suncokretova ulja, preklopite na pola i lagano pritisnite valjkom na preklopu.
  5. Stavite na komadić papira za pečenje i ostavite da stoji pod krpom još 30-ak minuta.
  6. Dok se peciva dižu, pripremite kremu.
  7. Maline usitnite i protisnite kroz sito kako biste se riješili tvrdih dijelova.
  8. Pomiješajte ih sa mascarponeom, šećerom, bourbon vanilija šećerom i otopljenom bijelom čokoladom, a zatim u to umiješajte ohlađeno vrhnje za šlag i izmiksajte dok ne dobijete čvrstu kremu.
  9. Lonac s vodom zakuhajte, pa na njega stavite nastavak za kuhanje na pari, bez da dodiruje vodu.
  10. Možete koristiti i metalno cjedilo ako nemate drugu opciju.
  11. Kad voda zakuha, u nastavak za kuhanje na pari stavite 3 – 4 peciva zajedno s papirom, poklopite i kuhajte 10-ak minuta tj. dok se peciva ne napuhnu i budu kuhana u sredini. Ohladite.
  12. Svako pecivo napunite kremom i pospite voćem, pistacijom i Lino Ladom.

Posluživanje: Poslužite odmah ili ohladite do posluživanja. 

Savjet: Od ove količine sastojaka možete dobiti 8 komada.

Gulaš

Inspirirani tradicijom