Slatki bao buns s malinama
- Recept by coolinarika.com -Maline i bobičasto voće u kombinaciji s kremom od bijele čokolade, mascaropnea i vrhnja za šlag razveselit će ljubitelje voćnog i kremastog. Napunite kremom ohlađena peciva i dobit ćete popularni bao buns, odnosno pareno dizano tijesto u slatkoj, a nadasve maštovitoj verziji.
Priprema
Od svih sastojaka umijesite glatko i čvrsto tijesto, trebat će vam barem 10 minuta miješenja. Stavite ga u posudu, pokrijte krpom ili prozirnom folijom i ostavite da se udvostruči. Zatim ga razvaljajte na debljinu oko 4 – 5 mm pa izrežite krugove promjera oko 10 cm. Svaki kruh premažite s malo suncokretova ulja, preklopite na pola i lagano pritisnite valjkom na preklopu. Stavite na komadić papira za pečenje i ostavite da stoji pod krpom još 30-ak minuta. Dok se peciva dižu, pripremite kremu. Maline usitnite i protisnite kroz sito kako biste se riješili tvrdih dijelova. Pomiješajte ih sa mascarponeom, šećerom, bourbon vanilija šećerom i otopljenom bijelom čokoladom, a zatim u to umiješajte ohlađeno vrhnje za šlag i izmiksajte dok ne dobijete čvrstu kremu. Lonac s vodom zakuhajte, pa na njega stavite nastavak za kuhanje na pari, bez da dodiruje vodu. Možete koristiti i metalno cjedilo ako nemate drugu opciju. Kad voda zakuha, u nastavak za kuhanje na pari stavite 3 – 4 peciva zajedno s papirom, poklopite i kuhajte 10-ak minuta tj. dok se peciva ne napuhnu i budu kuhana u sredini. Ohladite. Svako pecivo napunite kremom i pospite voćem, pistacijom i Lino Ladom.
Posluživanje: Poslužite odmah ili ohladite do posluživanja.
Savjet: Od ove količine sastojaka možete dobiti 8 komada.