Pire juha od cvjetače

Juha s francuskim “štihom” spojila je cvjetaču i poriluk kao uvod u večeru koja bi mogla završiti – can-canom! Ili barem s nekoliko romantičnih francuskih riječi?

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Pire juha od cvjetače

Sastojci

Priprema

  1. Cvjetaču, mrkvu i poriluk narežite na veće komade i stavite kuhati u posoljenu kipuću vodu.
  2. Kuhajte 15 minuta i pred kraj dodajte peršin.
  3. Povrće ocijedite i još toplo usitnite u električnoj sjeckalici, dodavajući malo tople vode u kojoj se kuhalo povrće.
  4. Usitnjenom povrću dodajte oko 700 ml vode, Vegetu, muškatni oraščić, maslac i kratko prokuhajte.
  5. Vrhnje pomiješajte s Gussnelom, umiješajte u juhu i kratko prokuhajte.

Posluživanje: Juhu poslužite s kockicama popečenog kruha.

Savjet: Juha će biti još ukusnija ako prije serviranja umiješate malo limunova soka.

Puding

Zadrhtite od uzbuđenja