Pijane pastrve
- Recept by coolinarika.com -Pastrvu već uz sasvim malo začina i kuhani krumpir možemo pretvoriti u malu svečanost, a tek kada je opijemo…
Priprema
Svježe i očišćene pastrve operite pod mlazom hladne vode, ocijedite i osušite papirnim ubrusom. Pospite ih Vegetom, paprom, a unutrašnjost napunite polovicom količine celera i grančicama peršina. Na zagrijanom ulju kratko popecite luk narezan na ploške, dodajte preostali narezani celer, kratko propirjajte i stavite u vatrostalnu posudu. Po luku i celeru položite pastrve, prelijte sokom od limuna i bijelim vinom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
Posluživanje: Pečene pastrve pospite sitno nasjeckanim peršinom te poslužite uz kuhani krumpir.
Savjet: Za dodatnu aromu u pirjani luk i celer dodajte nekoliko borovica.