Kapanci sa sirom i slaninom

Kakvim prilogom danas osvježiti menú? Bilo koji oblik tijesta bit će toplo dočekan, zato za promjenu gladnim ukućanima ponudite kapance! Pomiješani sa sirom i kockicama od slanine poslužit će i kao samostalno jelo!

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Kapanci sa sirom i slaninom

Sastojci

Priprema

  1. Brašno stavite u dublju zdjelu, dodajte Vegetu i jaja. Postupno umiješajte vodu i kuhačom zamijesite mekano tijesto. Ostavite da odstoji oko 15 minuta.
  2. Vodu posolite i zakipite. Iznad posude s kipućom vodom stavite cjedilo s velikim rupama.
  3. Na cjedilo stavite dio smjese za kapance, pa kuhačom potiskujte tijesto u kipuću vodu. Kuhajte ih oko 8 minuta i izvadite šupljikavom žlicom. Na isti način skuhajte preostalo tijesto.
  4. Maslac otopite u široj tavi, dodajte kuhane kapance, vrhnje i kratko prokuhajte (1-2 minute).
  5. Umiješajte svježi kravlji sir i pospite slaninom narezanom na kockice, koju ste prethodno popekli u tavi bez masnoće.

Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz zelenu salatu.

Savjet: Trgance možete poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog mesnim jelima s umacima ili jelima od divljači.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom