Kapanci sa sirom i slaninom
- Recept by coolinarika.com -Kakvim prilogom danas osvježiti menú? Bilo koji oblik tijesta bit će toplo dočekan, zato za promjenu gladnim ukućanima ponudite kapance! Pomiješani sa sirom i kockicama od slanine poslužit će i kao samostalno jelo!
Priprema
Brašno stavite u dublju zdjelu, dodajte Vegetu i jaja. Postupno umiješajte vodu i kuhačom zamijesite mekano tijesto. Ostavite da odstoji oko 15 minuta. Vodu posolite i zakipite. Iznad posude s kipućom vodom stavite cjedilo s velikim rupama. Na cjedilo stavite dio smjese za kapance, pa kuhačom potiskujte tijesto u kipuću vodu. Kuhajte ih oko 8 minuta i izvadite šupljikavom žlicom. Na isti način skuhajte preostalo tijesto. Maslac otopite u široj tavi, dodajte kuhane kapance, vrhnje i kratko prokuhajte (1-2 minute). Umiješajte svježi kravlji sir i pospite slaninom narezanom na kockice, koju ste prethodno popekli u tavi bez masnoće.
Posluživanje: Pospite nasjeckanim peršinom i poslužite uz zelenu salatu.
Savjet: Trgance možete poslužiti kao samostalno jelo ili kao prilog mesnim jelima s umacima ili jelima od divljači.