Goranski nadjev
- Recept by coolinarika.com -Jela goranskih krajeva su osebujna i ukusna. Je li tome tako zbog visine, zraka, šume ili je stvar u recepturi? Reći ćemo vam ono što već znate – nekim stvarima ne treba tražiti razlog, u njima jednostavno treba uživati.
Priprema
U razmućena jaja dodajte Vegetu, papar, malo soli, narezani mladi luk i šunku. Slaninu i jedan dan stare žemlje narežite na kockice pa ih umiješajte u smjesu s jajima. Okrugli kalup (promjera 18 cm) premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama te izlijte pripremljenu smjesu s jajima. Kalup pokrijte aluminijskom folijom, stavite u veći pleh s vrućom vodom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 50 minuta.
Posluživanje: Goranski nadjev istresite iz kalupa, ohladite i narežite na ploške. Poslužite uz šunku, sir škripavac, hren i mladi luk.
Savjet: Po vlastitom ukusu u nadjev možete dodati gljive.