Bečki odrezak (Wiener Schnitzel)
- Recept by coolinarika.com -Najslavnije austrijsko jelo zapravo je netipično za austrijsku kuhinju: u Italiji se takav panirani odrezak naziva Cotoletta alla Milanese. Bilo kako bilo, sočan odrezak prihvaćen je u cijelome svijetu, a možete ga poslužiti i s krumpir-salatom.

Priprema
Odrezak lagano potucite. Nožem napravite nekoliko rezova po cijeloj površini odreska. Odrezak posolite, a zatim ga s obiju strana uvaljajte u brašno, umočite u jaja i u mrvice. Pecite ga na plićem zagrijanom ulju 3-4 minute sa svake strane. Kada odrezak poprimi zlatnosmeđu boju, izvadite ga na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća, a zatim poslužite.
Posluživanje: Bečki odrezak tradicionalno se poslužuje s pečenim krumpirom, džemom od brusnica i zelenom salatom.
Savjet: Netom panirane odreske stavite na dobro zagrijano ulje i pecite.