Bogate kreativne palačinke

Bez obzira je li riječ o fettuccini palačinkama narezanima na trake, mini roladama s double choco kremom ili punjenim torbicama, zazubice rastu zajedno sa znatiželjom da otkrijemo koje se slatko iznenađenje krije u njima.

  • 50 min
  • Jednostavno
Bogate kreativne palačinke

Sastojci

Fettuccini palačinke:

  • 1 Dolcela Palačinke (200 g)
  • 400 ml vode

Za sladoled:

  • 400 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 1 Dolcela Premium desert Choco vanilla (2x110 g)
  • 4 žlice Lino Lade Gold Creamy
  • 2 žlice Lino Lade Milk
  • voće (jagode, maline, borovnice…)

Mini rolade s double choco kremom:

  • 1 Dolcela Palačinke (200 g)
  • 400 ml vode
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • ulje za pečenje
  • 1 Dolcela Double choco desert (110 g)
  • 400 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja

Čokoladni preljev (ganache):

  • 150 g čokolade za kuhanje
  • 80 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice Lino Lade Milk

Torbice iznenađenja:

  • 1 Dolcela Palačinke (200 g)
  • 400 ml vode
  • 1 žlica kakaa u prahu
  • ulje za pečenje
  • 1 Dolcela Premium desert Choco vanilla (110 g)
  • 400 ml mlijeka
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 2 žlice Lino Lade Milk (i/ili Lino Lade Gold Creamy)
  • 30 g čokolade

Priprema

  1. Fettuccini palačinke
  2. U posudu prikladnu za miješanje uspite sadržaj vrećice za palačinke i dodajte 400 ml vode. Miksajte električnom miješalicom 2 min da dobijete glatku smjesu. Ostavite odmarati 15 minuta.
  3. Zagrijte tavu za palačinke (Ø22- 24 cm) i kapnite nekoliko kapi ulja. Stavite smjesu u tankom sloju i ispecite tanke palačinke (8-10 palačinki). Između pečenja ponovno kapnite nekoliko kapi ulja.
  4. Za pripremu sladoleda upotrijebite Dolcela Premium desert Choco vanilla.U posudu prikladnu za miksanje ulijte hladnog mlijeka i slatko vrhnje te dodajte sadržaj mješavine za pripremu vanilija deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.
  5. U drugu posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i Pola kreme premjestite u drug u posudu prikladnu za miksanje te dodajte 2-3 žlice Lino lade Cremy i promiješajte.
  6. Tako pripremljene kreme izlijte u posude za zamrzavanje i smrznite.
  7. Za jednu osobu nekoliko palačinki narezanih na srednje debele rezance ( oko 1 cm) stavite u širu zdjelicu ili duboki tanjur. Pripremljene palačinke na tanjuru obilno „prošarajte“ Lino Ladom Gold Creamy i Lino Ladom Milk.
  8. Posluživanje: Na sredinu stavite kuglice sladoleda pripremljenog od Choco vanilla deserta, posipajte narezanim voćem i odmah poslužite.Savjet: Za nanošenje Lino Lade na palačinke možete koristiti slastičarsku vrećicu s malim otvorom.Vrijeme pripreme: 50 minuta.

Mini rolade s double choco kremom

  1. U posudu prikladnu za miješanje uspite sadržaj vrećice za palačinke, kakao i dodajte 400 ml vode. Miksajte električnom miješalicom 2 min da dobijete glatku smjesu. Ostavite odmarati 15 minuta. Zagrijte tavu za palačinke (Ø 24 cm) i kapnite nekoliko kapi ulja.
  2. Stavite smjesu Stavite smjesu u tankom sloju i ispecite tanke palačinke (8-10 palačinki). Između pečenja ponovno kapnite nekoliko kapi ulja.
  3. Za nadjev, u posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog Za nadjev, u posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine svijetlu kremu deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.
  4. U drugu posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za tamnu kremu. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.
  5. Dvije palačinke stavite jednu na drugu tako da se djelomično preklapaju i da dobijete dužu roladu. Na površinu palačinki stavite dio svijetle kreme, poravnajte. Preko svijetle kreme namažite tamnu kremu i sve zajedno savijte kao roladu. Stavite u hladnjak na nekoliko sati.
  6. Za čokoladni preljev ganache, natrganu čokoladu prelijte vrelim slatkim vrhnjem i miješajte da se otopi i dobije glatki preljev.
  7. Roladu narežite na 3 dijela da dobijete manje roladice. Roladice prelijte čokoladnim preljevom ganache. Lino ladu Milk lagano zagrijte u toploj vodenoj kupelji i pomoću slastičarske vrećice sa malim otvorom ukrasite rolice.
  8. Savjet: Palačinke ostavite da se ohlade na sobnoj temperaturi, a zatim ih nadjenite kremom i sve dobro ohladite.Vrijeme pripreme: 50 minuta.

Torbice iznenađenja

  1. U posudu prikladnu za miješanje uspite sadržaj vrećice za palačinke, kakao i dodajte 400 ml vode. Miksajte električnom miješalicom 2 minute da dobijete glatku smjesu. Ostavite odmarati 15 minuta.
  2. Zagrijte tavu za palačinke (Ø 24 cm) i kapnite nekoliko kapi ulja. Stavite smjesu u tankom sloju i ispecite tanke palačinke (8-10 palačinki). Između pečenja ponovno kapnite nekoliko kapi ulja.
  3. Za kremu, u posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog Za kremu, u posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu vanilija deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.
  4. U drugu posudu prikladnu za miksanje ulijte 200 ml hladnog mlijeka i 100 ml slatkog vrhnja te dodajte sadržaj mješavine za pripremu čokoladnog deserta. Miješajte električnom miješalicom srednjom brzinom točno 1 minutu.
  5. Pričekajte 3 minute da se kreme stisnu, prije nego ih žlicom naPričekajte 3 minute da se kreme stisnu, prije nego ih žlicom naizmjence raspodijelite.Na sredini palačinke stavite žlicu svijetle kreme, zatim tamne kreme pa ukrasite Lino Ladom Gold Creamy ili Lino Ladom Milk ili kombinacijom obje Lino Lade. Posipajte nasjeckanom čokoladom.
  6. Palačinku skupite u zavežljaj i zavežite trakicom naranče. Tako Palačinku skupite u zavežljaj i zavežite trakicom naranče. Tako pripremite i ostale palačinke.
  7. Posluživanje: oslužite odmah. Savjet: Za trakice naranče narežite koru neprskane naranče na dugačke trake debljine do pet milimetara.Vrijeme pripreme: 50 minuta.
Red je za zimnicu

Zima, zima, e pa šta je...