Rösti

Rösti je tradicionalno švicarsko jelo od ribanog i prženog krumpira. Obično se poslužuju kao prilog, no izvrsni su i kao glavno jelo uz, primjerice, zelenu salatu.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Rösti

Sastojci

Priprema

  1. Krumpir skuhajte u ljusci, malo ohladite, a zatim naribajte na krupnijoj strani ribeža, kao jabuke. Luk narežite na tanje ploške, a pancetu na kockice.
  2. Na ulju popecite luk i pancetu, pa sve to dodajte naribanom krumpiru. Začinite paprom, dodajte Vegetu i sve dobro izmiješajte.
  3. Na zagrijano ulje žlicom stavljajte pripremljenu smjesu krumpira i pecite sa svake strane 4-5 minuta.

Posluživanje: Poslužite ih tople sa salatom po želji.

Savjet: Ovo malo jelo možete pripremiti i bez pancete.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh