Tortice s jabukama

Poznata kao izvor odličnih recepata za slastice, švicarska kuhinja diči se i raznim kolačima s jabukama, od kojih su najpoznatiji upravo slasni Apfelkuchen, tj. tartelettes aux pommes.

  • 60 min
  • Srednje zahtjevno
Tortice s jabukama

Sastojci

  • 2-3 žlice vode
  • 2-3 žlice limunova soka
  • 2-3 žlice Badema u listićima Dolcela
  • 100 g Džema marelica Podravka
  • 500 g zamrznutog lisnatog tijesta
  • 1 kg jabuka

Priprema

  1. Džem pomiješajte s vodom i malo zagrijte. Pripremljene jabuke višestruko zarežite, ali ne do kraja, i premažite džemom.
  2. Tortice stavite na pobrašnjen pleh i pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15-20 minuta.
  3. Na svaki komad izrezanog tijesta stavite polovicu jabuke ravnom stranom prema dolje. Rubove tijesta savijte oko jabuke i premažite razmućenim jajetom.
  4. Jabuke ogulite, prepolovite i očistite od sjemenki te nakapajte limunovim sokom.
  5. Lisnato tijesto odmrznite i razvaljajte na pobrašnjenoj dasci, a zatim okruglim kalupom (ili čašom, promjera 8-10 cm) izrežite krugove.

Posluživanje: Pečene tortice, još tople, pospite listićima badema i poslužite.

Savjet: Za ove tortice upotrijebite jabuke srednje veličine, a po želji ih prije pečenja možete posipati cimetom.

BEZGLUTENSKA HRANA

Mala, a tako nezgodna bjelančevina