Salata s celerom i jabukama

Kada pripremate salatu od aromatičnog korijena celera, možete ga najprije skuhati, ili pak naribati. Ovaj ljutkasti gomolj dobar je saveznik u borbi protiv suvišnih kilograma; navodno potrošimo više kalorija jedući ga nego što ih on sadrži!

  • 30 min
  • Jednostavno
Salata s celerom i jabukama

Sastojci

  • 200 g mrkve
  • 350 g jabuke
  • 3-4 žlice limunova soka
  • prstohvat soli
  • 350 g korijena celera

Za salatni preljev

  • 100 ml majoneze
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 1 žličica Vegete

Za posipavanje

  • 100 g popečenih, oguljenih i grubo mljevenih lješnjaka

Priprema

  1. Oguljeni celer i mrkvu krupnije naribajte i malo posolite.
  2. Oguljenu jabuku također krupnije naribajte, nakapajte limunovim sokom, dodajte celeru i mrkvi, pa dobro izmiješaje.
  3. Majonezu pomiješajte s vrhnjem i Vegetom.

Posluživanje: Pospite pripremljenim lješnjacima i poslužite s pripremljenim salatnim preljevom od majoneze.

Savjet: Salata s celerom bit će još ukusnija ako je dobro rashlađena.

Hrvatsko podneblje

Domaće je domaće