Taškice s preljevom od maka

Ženski fetiš, taškice, mogao bi se nakon kušanja ovog slovačkog specijaliteta proširiti i na područje kuhinje! Punjene su gotovim Podravkinim nadjevom od višanja, a prelivene slatkim makom, popečenim na maslacu.

  • 50 min
  • Srednje zahtjevno
Taškice s preljevom od maka

Sastojci

Za nadjev

Za preljev

  • 40 g maslaca
  • 50 g maka

Za posipavanje

  • 50 g šećera

Priprema

  1. Od brašna, jaja, soli, vanilin šećera, ruma i vode umijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva dijela i tanko razvaljajte.
  2. Na tanko razvaljano tijesto drškom kuhače blagim pritiskom po tijestu označite kvadratiće podjednake veličine. Na svaki kvadratić stavite pola žličice nadjeva od višanja, a rubove kvadratića premažite bjelanjkom.
  3. Preklopite drugom polovicom razvaljanog tijesta, pa ponovno pritisnite drškom kuhače u jednakim razmacima između nadjeva i rubova taškica. Pomoću ukrasnog kotačića izrežite jastučiće.
  4. Vodu zakipite, pa jastučiće kuhajte 10-15 minuta. Vadite ih šupljikavom lopaticom i stavite na topli tanjur.
  5. Na otopljenom maslacu kratko popecite mak, pa ga prelijte preko kuhanih taškica.

Posluživanje: Pospite šećerom i poslužite tople.

Savjet: Tijekom kuhanja, u kipuću vodu možete dodati 1 žlicu ulja.

ZA SEBE BIRAM NAJBOLJE

Okusi nadahnuti prirodom