Minestrone juha

Minestrone je talijanski naziv za gustu juhu od nekoliko vrsta povrća s ukuhanom tjesteninom ili rižom. Kao izdašniju i hranjiviju varijantu predlažemo da joj dodate hrskave kockice popečene pancete ili pršuta.

  • 40 min
  • Srednje zahtjevno
Minestrone juha

Priprema

  1. Pancetu narežite na kockice i kratko popecite na ulju.
  2. Dodajte passatu i kratko prokuhajte. Zalijte vodom i umiješajte sadržaj vrećice zamrznutog povrća Minestrone, Vegetu, papar i muškatni oraščić.
  3. Kad juha zakipi, kuhajte 10-ak minuta, umiješajte tjesteninu i nastavite kuhati još 10 minuta.

Posluživanje: Juhu poslužite posutu parmezanom.

Savjet: Umjesto pancete možete narezati kockice pršuta.

Sportski život

U zdravoj hrani, zdrav duh