Dvostruko marinirana hobotnica na roštilju

Probajte nešto sasvim novo! Hobotnica se, kao što se iz naslova vidi, “kupa” u dvije marinade. Nakon prve je bacite na roštilj, a zatim je prelijte drugom, u kojoj će čekati dok vi pripremate prilog.

  • 50 min
  • Složeno
Dvostruko marinirana hobotnica na roštilju

Sastojci

  • 1,5 kg očišćene hobotnice
  • sol

Za prvu marinadu

Za drugu marinadu

Za posluživanje

  • 300 g narezanog mladog kupusa
  • 1 komorač narezan na ploške
  • sol
  • 1 avokado

Priprema

  1. Hobotnicu očistite.
  2. Sve sastojke prve marinade pomiješajte i hobotnicu držite u marinadi 20 minuta, a ako imate, vremena 2-4 sata.
  3. Mariniranu hobotnicu ispecite na tavi za roštilj, narežite je na manje komadiće, posolite i zalijte drugom marinadom.
  4. Kupus i komorač prokuhajte u slanoj vodi i ocijedite.

Posluživanje: Hobotnicu poslužite s kuhanim kupusom i komoračem te avokadom narezanim na ploške.

Savjet: Ako kupite svježu hobotnicu, obavezno je zamrznite. Na taj će način, kad ju pripremite, biti ukusna i mekana.

ADIO ADITIVI!

Poznata jela bez nepoznatih sastojaka