Dvostruko marinirana hobotnica na roštilju
- Recept by coolinarika.com -Probajte nešto sasvim novo! Hobotnica se, kao što se iz naslova vidi, “kupa” u dvije marinade. Nakon prve je bacite na roštilj, a zatim je prelijte drugom, u kojoj će čekati dok vi pripremate prilog.
Priprema
Hobotnicu očistite. Sve sastojke prve marinade pomiješajte i hobotnicu držite u marinadi 20 minuta, a ako imate, vremena 2-4 sata. Mariniranu hobotnicu ispecite na tavi za roštilj, narežite je na manje komadiće, posolite i zalijte drugom marinadom. Kupus i komorač prokuhajte u slanoj vodi i ocijedite.
Posluživanje: Hobotnicu poslužite s kuhanim kupusom i komoračem te avokadom narezanim na ploške.
Savjet: Ako kupite svježu hobotnicu, obavezno je zamrznite. Na taj će način, kad ju pripremite, biti ukusna i mekana.