Vegeta

Bogatstvo okusa u jednoj žlici

Pileća piccata

Osnovne namirnice za pripremu pileće piccate uz meso su limun, maslac i kapare. Kako bi ovaj klasik talijanske kuhinje ispao savršen, bitno je da piletina bude ravnomjerno začinjena i dobro zapečena. 

  • 25 min
  • Jednostavno
Pileća piccata

Sastojci

  • 750 g pilećeg filea
  • 1 žlica Vegete
  • 100 g maslaca
  • 50 g kapara
  • 1 limun (sok i korica)

Priprema

  1. Pileći file prerežite vodoravno na pola i nježno istucite. Pospite ga Vegetom s obje strane.
  2. U velikoj tavi na jakoj vatri zagrijte 10 g maslaca i stavite pola količine piletine.
  3. Pecite oko 2 minute sa svake strane ili dok ne porumeni.
  4. Pečenu piletinu izvadite na topli tanjur i pokrijte da ostane topla, a ostatak piletine ispecite na isti način.
  5. U tavu u kojoj se pekla piletina dodajte preostali maslac, temperaturu smanjite na pola i miješajte 2-3 minute da se maslac rastopi i dobije zlatnu boju.
  6. Dodajte kapare, popecite oko 1 minutu, a zatim dodajte ocijeđeni limunov sok i pola naribane limunove korice.
  7. Promiješajte, vratite piletinu pa pirjajte oko 2 minute da se umak zgusne. Tijekom pirjanja piletinu povremeno okrenite.
  8. Pospite nasjeckanim svježim peršinom, lagano protresite posudu i maknite s vatre.

Posluživanje: Piletinu pospite preostalom limunovom koricom i poslužite.

Savjet: Nemojte peći svu piletinu od jedan put već u više navrata kako bi se lijepo zapekla.

Rajčica

Za rajske užitke