Pileća piccata
- Recept by coolinarika.com -Osnovne namirnice za pripremu pileće piccate uz meso su limun, maslac i kapare. Kako bi ovaj klasik talijanske kuhinje ispao savršen, bitno je da piletina bude ravnomjerno začinjena i dobro zapečena.
![Pileća piccata](https://podravkaiovariations.azureedge.net/21fc6e4c-52cb-11ee-a90f-e62b91d23211/v/f2b1f6a6-64bc-11eb-b6c2-0242ac130010/1024x768-f2b21802-64bc-11eb-a115-0242ac130010.jpeg)
Priprema
Pileći file prerežite vodoravno na pola i nježno istucite. Pospite ga Vegetom s obje strane. U velikoj tavi na jakoj vatri zagrijte 10 g maslaca i stavite pola količine piletine. Pecite oko 2 minute sa svake strane ili dok ne porumeni. Pečenu piletinu izvadite na topli tanjur i pokrijte da ostane topla, a ostatak piletine ispecite na isti način. U tavu u kojoj se pekla piletina dodajte preostali maslac, temperaturu smanjite na pola i miješajte 2-3 minute da se maslac rastopi i dobije zlatnu boju. Dodajte kapare, popecite oko 1 minutu, a zatim dodajte ocijeđeni limunov sok i pola naribane limunove korice. Promiješajte, vratite piletinu pa pirjajte oko 2 minute da se umak zgusne. Tijekom pirjanja piletinu povremeno okrenite. Pospite nasjeckanim svježim peršinom, lagano protresite posudu i maknite s vatre.
Posluživanje: Piletinu pospite preostalom limunovom koricom i poslužite.
Savjet: Nemojte peći svu piletinu od jedan put već u više navrata kako bi se lijepo zapekla.